Фирма за транспорт на мебели багаж и стоки

За транспорт на мебели багаж и стоки ще имате нужда от две неща – подходящ превоз и помощници. Едното не може без другото. Това трябва да го запомните. Също така е почти невъзможно да се справите сами с това начинание. Със сигурност ще имате нужда от поне още един „чифт ръце“. Той ще Ви помогне да изнесете и натоварите вещите с по-голям размер като:

Транспорт на мебели багаж и стоки

Трябва да знаете, че транспортирането на мебели, багаж и стоки се различава сериозно от едно от друго. Въпреки че на първо четене разликата е само в товара, то има няколко допълнителни „щрихи“. Те оформят цялостната картинката и на тях трябва да им се обърне сериозно внимание. Само ще вметна, че от извозването на мебели до извозването на стоки има изключително голямо разминаване.

Нека започнем първо с транспортирането на мебели

То може да бъде с две конкретни цели – преместване или изхвърляне. В случай, че смятате да извозите мебелите с цел преместване до друго място – вила, склад и т.н., където желаете да съхраните вещите си, то първата фаза на тяхното „запазване“ започва от самото им транспортиране и изнасяне от жилището Ви! В този ред на мисли предполагам, че сами разбирате, че трябва да се подходи изключително внимателно в случая. Трябва да се вземат всички безопасни мерки, които ще гарантират целостта на мебелите по време на тяхното превозване.

При нужда някои мебели (секция, гардероб, легло и т.н.) се демонтират и отделните им елементи се поставят в кашони със стиропор или стиропорени топчета, които трябва да ги предпазят от нараняване при евентуален удар. Меката мебел и останалите вещи, които не могат да се демонтират, просто се обезопасяват с найлони и пукащо фолио. Увиват се ъглите и останалите им части, които са подложени на „опасност“. Изнасянето, натоварването и разтоварването трябва да се извърши внимателно и с пределна концентрация, защото в противен случай дори 10-сантиметрова найлонова обвивка няма да ги предпази от счупване или надраскване.

Транспорт на мебели за изхвърляне до депо за отпадъци

Транспортирането на мебели с цел изхвърляне отнема много по-малко време и усилия. Просто мебелите, които ще бъдат извозени до сметището за депониране се разглобяват и натрошават на малки парчета, за да се спести място и да се използва пълния капацитет на каросерията на буса. Колкото до извозването на багаж, то за тях до голяма степен важат гореспоменатите „правила“ за безопасност при извозване на мебели, за които споменахме преди малко.

При превозването на стоки нещата стоят значително по-различно. В зависимост от извозваната стока и нейното количество, се определя какъв вид транспортно средство ще бъде използвано. За извозването на строителни материали се използват камиони или бордови микробусчета. Докато за транспортирането на храни, дрехи, играчки, електроуреди и всички останали стоки със значително по-малки размери, могат да се използват всякакви видове бусчета. Те могат да се натоварят „на ръка“, което позволява използването на микробуси със затворен тип каросерия, например.

Транспорт на мебели багаж и стоки цени

Както сами разбирате става дума за наистина „пипкава работа“, която изисква сериозни умения и познания в сферата на хамалските услуги. Сигурен съм, че в момента, в който се заемете сами с нея, ще погледнете по друг начин на хамалите и работата, която извършват. Ако вече сте го разбрали това и знаете колко много усилия отнема това, то още на момента може да потърсите хамалска фирма, която да ви предложи качествен транспорт на мебели, багаж и стоки на разумни цени.