Транспортиране на хладилник от хамали

Какво е нужно за безопасното транспортниране на хладилник? Свободно време и някой познат, с помощта, на който ще изнесете, натоварите и разтоварите хладилника до желаното място, най-вероятно ще предположите вие. Ние обаче, не сме напълно съгласни с това и ще добавим, че освен тези две неща са необходими още няколко фактора, за да се бъде транспортиран един хладилник. Ще ги категоризираме по следния начин: Време, Сила, Сръчност, Подходящи инструменти и превоз. В някои случаи и здрави нерви, тъй като никой не е застрахован от гафове и винаги може да се стигне до някоя непредвидена ситуация, която да съсипе цялата организация.

Транспортиране на хладилник

Всъщност има начин, чрез който може да се застраховате срещу подобни инциденти. Той е много прост и предполагам, че щом четете тази статия вече сте наясно с него – наемане на фирма за транспортниране на хладилник. Обърнете се към хамали за помощ и ще забравите за всички затруднения, с които бихте се сблъскали при извозването на този електроуред, който впрочем изисква специално отношение. За разлика от останалите видове бяла или черна техника, хладилниците се транспортират и изнасят по специфичен начин. Те никога не трябва да се поставят в хоризонтално положение, тъй като ще изтече фреоновата течност, която се намира във вътрешността им и която се използва за замразяването на продуктите, които се съхраняват в него. Освен това тази течност е изключително опасна за здравето на хората и околната среда и затова не бива да попада в пряк контакт с тях.

Тази „специфика“ създава известни затруднения при изнасянето на хладилника от жилището и неговото натоварване. Хамалите използват специални ръчни колички, с помощта, на които се осигурява стабилното и безопасно изнасяне на електроуреда. Ако хладилникът е „оборудван“ с колелца, то използването на ръчна количка е излишно в случая. В никакъв случай пък не си помисляйте да дърпате или теглите хладилника по пода. Това ще доведе до „катастрофални последици“, от които съпругата ви няма да бъде очарована – надраскан и изжулен под! Изнасянето на хладилника на ръка в право положение е практически невъзможно. Затова е допустимо леко да го наклоните, но не повече от 70-градусов ъгъл, за да сте сигурни, че френовата течност няма да изтече.

Транспортиране на хладилник в София и региона

Истинското изпитание идва с натоварването на хладилника. Там ще имате нужда от помощта на поне няколко човека, за да го качите на каросерията на буса. Отпишете варианта да го закрепите на капака на колата и да го обезопасите с ластици. Това е възможно най-неразумното нещо, което може да направите. Никога не знаете кога този ластик ще се скъса и дали електроуреда няма да се изхлузи от там по време на път и така да предизвикате пътно произшествие, от което никой не може да ви каже какви ще бъдат последствията за Вас и останалите водачи на пътя!

Така че, ако не са на лице необходимите условия за безопасно изнасяне и транспортиране на хладилник, то по-добре не се захващайте сами с тази работа, за да си нямате неприятности. По-добре наемете фирма за транспортни и хамалски услуги, вместо да губите излишно време и нерви.