Товарен транспорт от София до Ямбол цени

Намирането на подходящ товарен транспорт от София до Ямбол може да отнеме доста време, ако не попаднете на точната фирма или хора. Може би не сте наясно с това как стоят нещата в сферата на транспортните услуги, но от сега ви казваме, че от превоз до превоз има огромна разлика и се надяваме, че няма да разберете думите ни по трудния начин! Наистина, на първо чете всичко изглежда много просто и елементарно – намираш човек с камион, бус или друго превозно средство, уговаряте се кога, къде и как да бъде извозен дадения товар и си щракате с пръсти.

Товарен транспорт от София до Ямбол

Както обичаше да казва един много известен български журналист на име Петко Бочаров – ДА, ама НЕ! Извършването на товарен транспорт от София до Ямбол или друга дестинация в страната е много отговорна задача, която изисква необходимите умения и познания в сферата на транспортните услуги. Има съществени правила относно начина на товарене, разтоварване и извозване на товара спрямо неговия вид и разстоянието, на което ще бъде транспортиран. Предполагам сте виждали как се извозват хранителни продукти и по-специално тези с краткотраен срок на годност. Със специални хладилни камиони, при които се поддържа определена температура и се прави всичко възможно стоката да пристигне най-бързо до своя получател.

Нашата фирма обаче, не предлага извозване на подобен тип стоки. Ние се занимаваме с извозване на багаж, мебели, електроуреди, строителни материали и всички други неща от този тип. Тяхното транспортиране също не е толкова лесно и се взимат редица мерки, които да осигурят безопасността им по време на превоза и всичко останало свързано с него. За да разберете за какво става дума, ще ви обясним накратко по какъв начин се извършва товарен транспорт от София до Ямбол на диван.

Основната цел на задачата е да осигури безопасен транспорт на дивана до крайната му дестинация. За целта, преди да бъде натоварен на превозното средство, се взимат някои обезопасителни мерки. Диванът се опакова в найлон или найлоново фолио, като най-голямо внимание се обръща на „ръбчетата“ и „краищата“ на меката мебел. Те са най-податливи при удар и лесно се одраскват, счупват или изкривяват. Освен това е желателно да се обърне по-специално внимание и на тапицерията на дивана. Особено, ако става дума за кожен диван, то тогава е задължително да се вземат някакви мерки – било то опаковане с чували, найлон, чаршафи и т.н.

Товарен транспорт от София до Ямбол цени

След като се премине тази „фаза“, се пристъпва към изнасянето и натоварването на дивана. При изнасянето на меката мебел от жилището е възможно да се срещнат най-сериозни затруднения, тъй като в много случаи размерите на дивана не е съобразена с широчината на коридорите и вратите. Понякога е наложително дори да се демонтират временно касите на вратите, за да може диванът да премине през тях. Има вариант и да бъде изнесен през прозореца, но тогава нещата стават твърде сложни и до тази възможност се прибягва едва в крайни ситуации. Колкото до натоварването, ако не се извозват други мебели с дивана, то единственото нещо, което трябва да се направи е да се осигури стабилна позиция на дивана в каросерията. За целта могат да се използват въжета, колани и други подобни материали. Същото важи и когато заедно с дивана се извозват и други мебели, но тогава трябва да се осигури поне 20-30 см празно пространство между превозваните вещи, за да се предотврати дори най-малката възможност за това да се повреди по един или друг начин товара.