Фирма за преместване на мебели в ново жилище София

Преместването в ново жилище често пъти е емоционално преживяване, натоварено с досадни въпроси, например какво да правим със старите мебели. Да ги запазим или да ги изхвърлим?

Въпреки че първата ви мисъл вероятно е да вземете мебелите си с вас, може би ще откриете, че те не се вписват добре в новия ви дом. Или пък искате да започнете изцяло на чисто, но бюджетът ви нашепва друго.

Всеки случай е различен, готови решения няма. Трябва да вземете предвид много фактори.

Преместване на мебели в ново жилище

Обновете мебелите и им придайте по-модерен вид

Всеки дом е различен и изисква различен стил на обзавеждане.

Един от вариантите е да обновите мебелите си, особено ако основата им е здрава. Има много начини за това – лакиране, пребоядисване, подмяна на обкова и т.н. Можете и направо да претапицирате диван или стол, ако рамката му е качествена.

Намерете им ново приложение

Намерете ново приложение на някои от съществуващите си мебели. Новото усещане може да дойде просто от поставянето на стара мебел в нова обстановка.

Продайте ги

Мъкненето на цялото обзавеждане в новото ви жилище не е добър вариант, ако то няма да се впише там. Не всички мебели са толкова ценни, че да ги запазите за вечни времена.

Продайте ги преди преместването. Начините са много. Направете дворна разпродажба, продайте ги онлайн или ги дайте в магазин втора употреба. Помнете, че за тапицираната мебел не можете да вземете кой знае колко пари, освен ако не е в отлично състояние или от добра марка.

Подарете ги

Много благотворителни дружества биха взели вашите използвани мебели.

Тук отново, тапицираните мебели могат да бъдат проблем, ако са лекьосани, скъсани или повредени. Обзавеждането втора ръка може да се дари на банки за мебели, подслони и т.н. Местните театри, както и училищните театрални школи също може да го приемат.

Складирайте ги

Складирането на мебелите има смисъл, ако се премествате във временно жилище, още повече, ако са качествени и няма да можете да ги замените лесно с други.

Има много центрове за отдаване под наем на помещения за складиране. Това ще ви струва пари, така че си направете сметка дали разходите по складирането на мебелите ще се оправдаят. Почистете и опаковайте мебелите добре преди да ги дадете на склад. Помещения, в които температурата се следи, ще защитят обзавеждането ви от мухъл и плесен.

 Още ли не можете да решите дали да вземете мебелите си? Продължете да четете!

Ако времето за преместване на мебели в ново жилище наближава, а вие още не можете да решите дали да вземете или да оставите старите, вижте дали няма да ви помогнат следните предложения:

 Съобразете се с размера

Когато планирате да се преместите в жилище, чиито размери се различават от тези на досегашното, обърнете внимание на размера на мебелите си. Той трябва да отговаря на големината на новите помещения, в които планирате да поставите обзавеждането.

Ако мебелите са прекалено малки или големи, то помислете дали е добре да ги взимате. Просто няма да са на място.

Преместване на мебели в ново жилище с фирма

Съобразете се със стила

Вероятно новият ви дом е с напълно различен стил от стария. В такъв случай, ще се впишат ли старите мебели в него?

Да създадеш интересен интериор чрез смесването на различни стилове е възможно, но понякога стилът на заобикалящата среда може да изисква нещо съвсем различно. В такъв случай е най-добре да подмените обзавеждането Решете дали дадена мебел ще стои добре и ще помогне за създаването на хармония в новия интериор и ако не го прави, не я взимайте.

 Сантиментални съображения

Винаги има поне по една мебел, с която сте дълбоко свързани. Може би има своя история, може би е наследство или е просто уникална и красива вещ, на която сте се натъкнали благодарение на късмета. Причината е без значение, вие просто не желаете да се разделяте с нея.

Не бързайте да я оставяте, защото по-късно може да съжалите. Все ще намерите място за една мебел.