Фирма за превоз на мебели и багаж в София

Препоръчваме Ви за превоз на мебели и багаж в София да се обърнете към фирма, която е доказала своите професионални умения в сферата на хамалските и транспортните услуги. Не оставяйте всичко в ръцете на случайността, а планирайте от рано-рано целия процес. Все пак става дума за личните Ви вещи и ако не Вие, то кой друг ще се погрижи за тяхното бързо и безопасно преместване.

Както споменах вече, най-лесния вариант е да се обърнете към фирма, която да свърши тази работа, но ако идеята не Ви допада или просто разполагате с подходящото транспортно средство и време, за да извършите превоза, то позволете да Ви дадем няколко съвета, които със сигурност ще Ви бъдат от полза!

Превоз на мебели и багаж в София

На първо време нека обърнем внимание на подготвянето на багажа и мебелите за тяхното изнасяне и извозване. Препоръчително е да приложите поне елементарни мерки за безопасност. Не е нужно да се престаравате в опаковането на вещите, които ще превозвате. Просто намерете отнякъде или си купете противоударно фолио (найлонът на балончета), в което да увиете мебелите си, за да предпазите тяхната същина при евентуална злополука. Това ще бъде напълно достатъчно.

В случай, че смятате да превозвате електроуреди, то при тях въпроса с опаковането и гарантирането на безопасността им по време на извозването, стои по малко по-различен начин. Освен противоударно фолио на балончета, ще имате нужда и от подходящи кашони, стиропор или стиропорени топчета. Най-добрият вариант е, ако пазите оригиналните кашони и кутии на електроуредите, които ще използвате. В противен случай може да си закупите специални кашони от някоя фирма или близката железарница.

Фирма за превоз на мебели и багаж в София

Това, че сте опаковали багажа по целесъобразен начин, в никакъв случай не означава, че не трябва да бъдете внимателни при тяхното изнасяне, натоварване, разтоварване или внасяне. Понякога бронежилетката не може да предпази полицая от куршумите на AK-47, а какво остава за най-обикновен найлон или стиропор. Чрез този пример искам да ви кажа, че не бива да се предоверявате на мерките за безопасност, които сте предприели и винаги има възможност нещо да се обърка.

Специално при изнасянето на мебелите и тяхното натоварване на превозното средство, трябва да бъдете внимателни и предпазливи. Не напъвайте излишно, ако дадена вещ не желае да премине през тесните отвори и коридори. Потърсете вариант, при който ще премине, без да се налага използването на „груба сила“. Не отхвърляйте с лека в ръка възможността дадена вещ да бъде спусната с въже през прозорците, например!

Евтин превоз на мебели и багаж в София

При превоза няма за какво да се притеснявате, ако сте „разположили“ по подходящ начин товара. Препоръчително е да го обезопасите със специални колани, за да сте сигурни, че в един момент няма да започне да „шава наляво и надясно“. Другото, на което трябва да обърнете внимание, е разстоянието, на което се намират вещите едно от друго! В никакъв случай не трябва да се застъпват, подпират или да имат какъвто и да било контакт помежду си. Трябва да има поне 20-30, дори 50 см разстояние между тях, за да сте сигурни, че няма стигне до инцидент от подобно естество.

Продължавам да твърдя, че най-добрия, ефективен и безопасен начин за превоз на мебели и багаж в София е наемането на фирма за хамали и транспорт. Те ще се погрижат за всичко, а както сами виждате, то съвсем не е малко.