Фирма за почистване на общи части в мазета и тавани в София

Общите части на мазетата и таваните в жилищните кооперации често се превръщат в едно малко сметище, което не пречи на никой. Не пречи до този момент, в който насъбралия се боклук не се размирише и около него започнат да се навъждат разни гадинки и други вредители. Тогава общата част се превръща във всеобщ проблем, на който моменталически трябва да му се намери решение. В противен случай е възможно да се стигне до много по-крайни ситуации, като например „развъждането“ на опасни зарази – хепатит и т.н.

В така създалата се ситуация пред живущите в блока има два варианта – да се организират и собственоръчно да се заемат с почистването на боклука или да наемат фирма за почистване на общи части в мазета и тавани. И двата варианта си имат своите предимства и недостатъци, които ще разгледаме в следващите няколко реда.

Почистване на общи части в мазета и тавани

Да разгледаме първия вариант, при който заедно със съседите ще се заемете с почистването на боклука. Това, което се изиска от вас е няколко човека да проявяват желание и самоинициативност, за да се включат в общото дело. Не са нужни много хора – 5-6 човека са предостатъчни. Разпределете си задълженията и ако не се отдадете на странични задължения и клюкарстване, то би трябвало да приключите с изнасянето на боклуците в рамките на час-два. Изнасянето на боклука от мазетата и таваните обаче, не означава, че сте приключили с цялата работа. Необходимо е да намерите транспорт, с който да ги извозите до сметището. Този тип отпадъци нямат място в близките кофи за смет, а вероятно количеството им е много по-голямо от това, което могат да съберат. Статистиката показва, че 1 на всеки 10 човека разполага с личен микробус. Така че е много вероятно някой съсед да разполага с подходящото превозно средство, от което имате нужда, за да завършите операцията „почистване на общи части в мазета и тавани“.

Всички звучи много хубаво, нали? Като на приказка, но такава, която невинаги завършва с добър край. Сега ще Ви обясня защо. Доброволците, които биха се захванали с тази задача са твърде малко. Дали поради заетост, нежелание или други причини рядко се намират добри съседи, които да жертват свободното си време за общото благо! Също така въпроса с намирането на подходящо превозно средство не звучи толкова лесно, както Ви го представих. Твърде вероятно е човекът, чиято собственост е микробуса да откаже да се включи в инициативата поради две причини: първо, защото може да е на работа в отредения за работа ден и второ поради нежелание, породено от лични мотиви.

Почистване на общи части в мазета и тавани в София

Колкото до наемането на фирма за почистване на общи части в мазета и тавани, то няма какво толкова да се каже. Нещата седят по следния начин: Уточняват се с фирмата всичките детайли около почистването и начините, по които би могло то да се случи. След което се сключва договор и се пристъпва към самия процес на работа. Фирмата поема всички ангажименти около почистването и се задължава да го извърши в определения срок, който предварително е бил договорен с представител на жилищния блок и изрично упоменат в договора.

Препоръчваме Ви да се доверите на доказани фирми в бранша, а не на случайни „бригади“ или група роми, за да сте сигурни, че покрай боклуците няма да изчезнат и други вещи от личните Ви мазета.