Евтино почистване на мазе от гадни битови отпадъци

Изхвърлянето на боклуци само по себе си е неприятна работа, с която със сигурност не бихте се захванали през свободното си време. Именно поради тази причина много хора предпочитат да наемат фирма за почистване на мазе от гадни битови отпадъци. Едва ли на някой ще му се занимава с това, ако не е принуден от някакви обстоятелства. Обикновено хората се сещат, че трябва да изхвърлят ненужните вещи от мазетата и таваните си, когато им се наложи да оставят някакви други вещи в тях и установят, че с течение на времето са превърнали тези помещения в “малки сметища за битови отпадъци”.

Почистване на мазе от гадни битови отпадъци

Тогава искат или не трябва да се отърват от всички ненужни вещи, сред които откровено казано има и много боклуци. Една от типичните черти в характера на българина е да не изхвърля нищо. Дори то да не работи и да не му върши никаква работа. Девизът е “по-добре да има, отколкото да няма”. Въпреки че, става дума за откровени отпадъци и морално остарели вещи, които никога, ама абсолютно никога няма да извадим и използваме отново! Не искаме да съдим никого. Все пак това си е неговото жилище, неговите правила и неговата собственост и може да прави каквото поиска с нея! Но, ако позволите да изкажем мнението си, то не виждаме абсолютно никакъв смисъл в това да складирате разни вещи, които не използвате и честно казано не бихте използвали никога. Каква е ползата от старият касетофон в мазето? Да, ще кажете – “е какво ви пречи касетофонът, той заема много малко място”. Донякъде сте прави, но като вземем предвид, че има още десетки вещи  като него, картинката става много по-различна. Същото важи в пълна сила и за старите мебели. Първо те никога няма да се върнат на мода, а и предвид годините, на които са – едва ли ще искате да ги използвате отново. Все пак си има някаква причина да ги смените и тя не е само, защото са “излезли от модата”. Най-вероятно скърцат, неудобни са и са захабени от използване.

Не се превръщайте в отявлени вещомани, които не изхвърлят нищо и накрая заживяват заобиколени от тонове ненужни предмети, които нямат никаква стойност. Освен това под “характерният климат” в мазетата – влага, мръсотия и т.н., създавате предпоставки за “уютни жилища” за редица вредители в лицето на насекоми, гризачи и т.н. В някои изоставени мазета, тавани и гаражи дори са се развъждали прилепи! Така че, не позволявайте на гореспоменатите гадинки да “превземат” домът ви! Вземете мерки на време, докато не е станало прекалено късно.

Почистване на мазе от гадни битови отпадъци фирма

За изхвърлянето на боклуци от мазе ще имате нужда от следните две неща – помощ от приятели и роднини и превозно средство, с което да извозите боклуците до сметището. В зависимост от “степента на замърсяване” бихте могли да се справите с почистването и сами, но все пак е добре да имате поне един помощник под ръка, с който да изнесете по-тежките и обемисти отпадъци, като например – дивани, гардероби, тежки автомобилни части и т.н. За транспортът две мнения няма – микробус, камион или друго превозно средство с достатъчно голяма каросерия!

В случай, че нямате свободно време или не може да осигурите горепосочените неща за почистването на мазето – обадете ни се! Ние предлагаме евтино почистване на мазе от гадни битови отпадъци в София и региона. Извозваме и изхвърляме всякакви боклуци и ненужна покъщнина до сметище със собствен транспорт.