Хамали за изхвърляне стара пералня и хладилник

Изхвърляне на стара пералня и хладилник 20 лв. брой.

Пералнята и хладилникът са от този тип домашни електроуреди, които не можете просто така да ги изхвърлите. Те няма как да се поберат в кварталните кофи за смет, нито пък има възможност да ги приберете в мазето. Предполагам, че много от Вас живеят в обща жилищна кооперация и са наясно с размерите на т.нар. „мазета“. В тях трудно можете да поберете гумите на колата и бурканите със зимнина, а какво остава, ако имате желание да поставите там един хладилник, печка или друга вещ с подобни габарити.

Тук обаче, говорим за изхвърляне стара пералня и хладилник и вариантите, които могат да бъдат приложени, за да се осъществи тази идея. Първото нещо, което ми хрумва, а вероятно и на Вас Ви е минало през главата щом четете тази статия, е да наемете фирма за хамалски услуги. Много от тези дружества са съсредоточили своята работа в изхвърлянето, извозването и събирането на стари електроуреди и мебели. Именно поради тази причина може да се свържете с някоя от тях и да си „вържете гащите“, ако можем да използваме този жаргонен израз.

Изхвърляне стара пералня и хладилник

Какво печелите, ако наемете фирма за изхвърляне стара пералня и хладилник?

Отговорът е много прост и ако мога да го синтезирам в три думички, бих използвал следните – време, усилия и нерви!

Всяка хамалска услуга отнема адски много време. Въпреки че на първо четене повечето „задачки“ изглеждат като работа за половин час, то като теглите чертата ще установите, че „времето лети“ и сте загубили часове наред, за да приключите с това досадно задължение. Покрай времето, което ще Ви коства едно изхвърляне на стари електроуреди ще изразходите и много усилия и нерви. Винаги нещо може да се обърка или закучи, което да Ви изкара извън нерви, а самото изнасяне на пералнята или хладилника изисква сериозни физически усилия.

Докато с наемането на хамали, ще трябва да отделите едва 10 минутки от личното си време, за да се свържете с някоя фирма по телефона и да уточните детайлите. Нищо повече! Колкото до останалото , то ще протече така, както се разбрали с фирмата изпълнител. Ако се възползвате от нашите услуги, изхвърлянето на електроуредите ще протече по този начин:

В уреченото време и място пристига екип от хамали. Вие го посрещате и показвате от кои електроуреди желаете да се отървете. Те се заемат с тяхното изнасяне от дома Ви, като се стараят да го направят по възможно най-безопасния начин, без да нанесат каквито и да било щети на останалото Ви имущество. След което електроуредите се натоварват на специален транспорт и се откарват до най-близкото сметище за депониране.

Изхвърляне стара пералня и хладилник в София

Къде се изхвърлят старите електроуреди

Вероятно знаете, че мястото на старите уреди не е на общото сметище за боклук. От няколко години има директива, която указва как и къде трябва да се изхвърля всеки електроуред, без значение неговия вид – от батерия за дистанционно до хладилник! Без значение дали ще го предадете на фирма за събиране на отпадъци, в близкия пункт за изкупуване на метали или просто ще го оставите до близките кофи за боклук – в крайна сметка всички стари електроуреди отиват на едно и също място – депо за рециклиране и унищожаване!

Там електроуредите се разглобяват на части, които впоследствие биват използвани за създаването на нови, а остатъка, който не може да бъде оползотворен, се унищожава по начин, който не оказва абсолютно никакво неблагоприятно влияние върху околната среда.