Изхвърляне на стар хладилник и електроуреди

Изхвърляне на стар хладилник 70 лева за брой от адрес и етаж.

Нормалният живот на един хладилник е около 10-15 години. След този период от време започват да се появяват определени проблеми, които са характерни за този тип бяла техника. Хладилникът започва да харчи много повече ток от обикновеното, все по-лесно се размразява и за капак на всичко може да започне да изпуска вода, което е изключително опасно, предвид факта, че работи на ток и в близост до него се намира контакта, за който е вързан.

При положение, че някои от гореизброените проблеми е на лице при Вашия хладилник, то е време да помислите за смяната му. От личен опит Ви казвам, че ако едно нещо се развали и започне да „ходи по майстори“, то рано или късно ще трябва да бъде сменено и от икономическа гледна точка ще Ви излезе много по-евтино да си закупите нов хладилник, отколкото да хвърлите сума ти пари за ремонт.

Изхвърляне на стар хладилник

Изхвърлянето на хладилник обаче, не е като да си изхвърлите чувала с боклуците. Най-малкото размерът му не позволява подобно действие. Хладилникът е електроуред и поради тази причина трябва да бъда спазени рестрикциите на Закона, които ясно са обозначили как и къде трябва да бъдат изхвърлени този тип битови отпадъци. Мястото на развалените и ненужни електроуреди е на сметището за рециклиране, където биват разглобявани или унищожавани, с цел повторно използване и опазване на природните ресурси.

За изхвърляне на стар хладилник със сигурност ще имате нужда от помощ. Лично аз не мога да си представя как бихте могли да се справите сами с изхвърлянето на тази вещ от дома си. Един хладилник тежи средно между 40 и 100 кг, което на първо четене не звучи много, но размерите му са неподходящи и не предразполагат изнасянето му от сам човек, дори той да се казва Рони Колман.

Другото, за което трябва да помислите е транспорта. Дори не си и помисляйте да извозите тази или друга вещ с подобни размери на тавана на личния си автомобил. Това е изключително опасно и може да Ви навлече много проблеми. Най-малкото ще си одраскате боята на колата, а не ми се говори какво би могло да се случи, ако поради някаква причина хладилника се изхлузи от въжетата, с които сте го обезопасили и падне по време на превозването му.

Фирма за изхвърляне на стар хладилник

Някои хора пък предпочитат да предадат стария си хладилник в пунктовете за изкупуване на метални отпадъци и да вземат някой лев за него, отколкото да го изхвърлят безцелно на сметището. Честно казано обаче, ако заедно с хладилника не предадете поне още 100 килограма желязо, то парите, които ще изкарате от него ще Ви стигнат да си покриете пътните разходи и да си купите една кутия цигари, например.

Така че сами преценете кой от двата варианта е по-добър за Вас. В случай, че решите да пристъпите към изхвърлянето му, то позволете да Ви предложа нашите услуги. Ние бихме могли да се заемем с тази задача напълно безплатно или на достатъчно добра цена, която да устройва и двете страни! Разполагаме с всичко необходимо, за да организираме бързо и безпроблемно изхвърляне на стар хладилник и други електроуреди или ненужни вещи, от чието присъствие бихте желали да се освободите час по-скоро.