Изхвърляне на стари и ненужни вещи и мебели в София

Звучи лесно, но повярвайте ми не е! Разчистването на едно жилище от стари мебели и ненужни вещи може да се окаже далеч по-трудоемко отколкото си мислите. Особено, ако става дума за изоставена къща, в която не е стъпвал човек от незапомнени времена. Реално погледнато всичко в тези жилища е за изхвърляне, което малко или много усложнява цялата работа. От личен опит Ви казвам, че ако попаднете в такава ситуация, то най-добре се свържете с фирма за хамалски услуги, на която да възложите тази работа.

Дори да не е към някоя фирма за изхвърляне на стари и ненужни вещи и мебели от жилище, задължително потърсете помощ. Повярвайте ми няма да се справите сами с това. Отнема адски много време и нерви, а част от вещите просто няма как да ги изнесете сами. Да вземем например стария диван. Как ще го изнесете? Лично аз не мога да си го представя. Другото, на което трябва да обърнете внимание, когато става дума за изхвърляне на ненужни вещи е свързано с тяхното извозване до сметището. Задължително трябва да намерите подходящ превоз, с който да ги закарате на бунището.

Изхвърляне на стари и ненужни вещи и мебели

Да оставим на страна транспорта за момент. Минавало ли Ви е през ума, че докато се занимавате с почистването и изхвърляне на стари и ненужни вещи и мебели можете да се нараните? Може да прозвучи малко „параноично“, но в интерес на истината при всяка една хамалска дейност, която изисква определени физически усилия има сериозен риск от нараняване. Не говоря за това, че може да си ударите пръста с чук, а за много по-сериозни неща. Съществува сериозна вероятност да си докарате дископатия, ако не внимавате в това, което правите и надценявате физическите си възможности. Сигурен съм, че и на Вас са Ви се оплаквали съседи и приятели, които в продължение на няколко дни не могат да станат от леглото, защото са благоволили сами да изнесат стария си диван, хладилник или друга подобна вещ.

Така че имайте едно наум преди да се захванете с тази работа и ако никой приятел не се отзовава, то наемете професионалисти в областта, отколкото да ги губите времето и да се излагате на необмислен риск.

Изхвърляне на стари и ненужни вещи и мебели от апартамент

Несъмнено покрай вещите, които ще изхвърлите има и електроуреди. На тях трябва да обърнете специално внимание. Добре ще постъпите, ако смятате да ги предадете в някой пункт за вторични суровини. Трябва да знаете, че няма да изкарате „много“ пари от тях и ако крайната сума, която ще получите стигне за една почерпка ще е добре.

Пунктовете обаче, не изкупуват всички електроуреди. Преди се взимаха монитори, телевизори и други подобни техники, но в момента нито един пункт за метални отпадъци не ги взима, поради простата причина, че няма на кой да ги препродаде. Така че трябва да се погрижите за тяхното регламентирано изхвърляне, ако не искате да си имате проблеми със Закона, който в интерес на истината е много строг по тези въпроси и изрично е постановил специални правила за изхвърляне на опасни за природата отпадъци, като електроуредите попадат в тази графа.

В някои градове има специални пунктове за безплатно събиране на стари електроуреди. Ако във Вашия град няма такъв или просто нямате възможност да го посетите, свържете се с нас и ние ще се погрижим за ненужните електроуреди, с които желаете да се отървете.