Демонтаж и изхвърляне на стара дограма

Ако живеете в София едва ли има по-подходящ момент от този да си смените прозорците. Вероятно знаете, че правителство планира да „подари“ безплатно саниране на голяма част от старите жилищни кооперации и блокове. Все още няма много информация по въпроса, но по всичко личи, че безплатното саниране ще бъде факт и мнозина от Вас ще могат да се възползват от него, стига да успеят да организират своите съседи и да кандидатстват по европейския проект.

Изолацията има много предимства, като най-важното от всички е, че гарантирано ще намалеят разходите Ви за топлоенергия. Доказано е, че с поставянето на качествена изолация сметките за отопление намаляват с близо 15-20 процента, а ако бъде поставен и качествен PVC профил, то процентите могат да се увеличат до 30-35! Така с един куршум ще уцелите два заека.

Изхвърляне на стара дограма

Някои ще кажат, че зимата не е най-доброто време за сменяване на прозорците, но това не е съвсем така. Самия процес по демонтаж и изхвърляне на стара дограма и сменяването й с нова отнема няколко часа. Казано с прости думи – в рамките на един ден ще Ви монтират новата дограма. Изработването й отнема повечко време и затова е вероятно да почакате за поставянето й седмица-две или повече, в зависимост от възможностите на фирмата, на която сте се доверили. Това обаче, в никакъв случай не означава, че през този период от време ще стоите без прозорци. Старата дограма се демонтира в момента, в който ще бъде поставена новата.

В този ред на мисли е важно да отбележим, че някои фирми за дограма не се занимават с изхвърлянето на старите профили, което може да Ви отвори доста работа. При положение, че нямате планове за старите прозорци(някои хора си правят от тях парници за растения на село), то трябва сериозно да помислите върху това какво ще правите с ненужните прозорци.

Единият вариант е да ги приберете в мазето или тавана, където да ги съхранявате при нужда, а другия е да ги изхвърлите на сметището. Не ги изхвърляйте в общите контейнери за боклук, защото докато мине камиона да ги прибере е твърде вероятно стъклата да бъдат изпочупени от преминаващи деца, които се чудят каква пакост да направят. Мнозина от Вас ще си кажат, че това не е техен проблем и донякъде ще бъдат прави, но ако сами не започнем да си помагаме, то никога няма да се оправи положението в страната.

Изхвърляне на стара дограма и строителни отпадъци

При положение, че нямате възможност да извозите до сметището старата дограма, то може да се свържете с нас и ние ще се погрижим за нея. Без значение дали става дума за дървена, алуминиева или друг тип дограма, ние бихме могли да се заемем с тази задача срещу символична сума или напълно безплатно!

В случай, че правите основен ремонт и имате нужда от помощ не само за изхвърлянето на старата дограма, но и за изнасянето и извозването на чувалите със строителни отпадъци, отново може да се обърнете към нас! Или иначе казано – винаги може да разчитате на нас, когато става дума за хамалски и транспортни услуги в София и региона. Работим абсолютно всеки ден от седмицата и можем да се заемем с разрешаването на Вашия „проблем“ още в мига, в който ни се обадите!