Изхвърляне на спалня с матраци и дъски в София

Ако сте решили да подмените обзавеждането в спалнята, то първото нещо, което трябва да свършите не е да се втурнете в най-близкият магазин за мебели. Хубаво е да знаете какво ще правите със старото обзавеждане, преди да се сдобиете с ново такова. В противен случай рискувате да няма къде да поставите новата спалня, гардероб, шкафчета и всичко останало, което сте си закупили. Много хора изхвърлят ненужните мебели на сметището. Някои от тях са принудени да го направят, тъй като няма къде да ги приберат. На други пък не им се занимава да разглобяват и преместват обзавеждането и за “по-лесно” предпочитат да го изхвърлят.

Изхвърляне на спалня с матраци и дъски

Тук е моментът да отбележим обаче, че изхвърлянето на мебели, вещи, електроуреди и други подобни битови отпадъци в никакъв случай не е толкова лесно, колкото изглежда или колкото си мислите. Целият процес може да ви коства много усилия и време, ако не е планиран правилно. Именно организацията е “разковничето” при хамалските дейности. Трябва така да стиковате нещата, че да не губите дори една секунда в “неефективни действия”.

Ако не разполагате с подходящ транспорт – микробус, камион, ремарке или друго превозно средство, то първото нещо, което трябва да свършите, е да намерите такъв! Без него сте за никъде, казано на жаргон. Битовите отпадъци в големи количества трябва да се изхвърлят на специализираните депа за тяхното усвояване и рециклиране. Не е редно, а и по Закон е забранено да оставите цялата си покъщнина в близост до общите кофи за смет. Дори да не бъдете санкционирани за това, то представете си какво ще се случи, ако всички хора постъпят като вас! Улиците ще се превърнат в мини сметище, тъй като няма как фирмите, които се грижат за изхвърлянето на боклука да вдигат кофите 24/7.

Изхвърляне на спалня с матраци и дъски в София

Безспорно най-добрият вариант е да ангажирате познат, който разполага с микробус или камион, който срещу покриване на разходите за гориво и скромна почерпка да ви свърши работа. Ако не познавате такъв обаче, не се отчайвайте. Може да наемете превозно средство от някоя фирма, която се занимава с изхвърлянето на отпадъци. При положение, че решите да ангажирате хамали, които да се погрижат за извозването на боклуците до сметището, то ще трябва да се уговорите с тях в кой ден и час ще бъдете готови с почистването на дома си, за да бъде изпратен екип, който да се погрижи за отпадъците. Те ще ви предоставят контейнер, в който да ги натоварите и когато сте готови ще дойдат да го вземат.

Честно казано, ако решите да наемате фирма за изхвърляне на спалня с матраци и дъски и други битови отпадъци, която да се погрижи за извозването им до сметище, то не е ли “по-добре” да оставите всичко в техни ръце. Разликата в цената за превоз и тази, която ще платите за комплексната услуга, която включва демонтирането и изнасянето им от дома ви, е минимална сравнение с времето и усилията, които ще изразходвате покрай тази задача.

ИЗВОЗВА БГ предлага безплатно изхвърляне на спално обзавеждане, стари мебели и битови отпадъци в София и региона. За повече информация и въпроси относно офертата, позвънете на 0898 91 81 81.