Демонтаж и изхвърляне на разтегателен диван от хамали

Изнасянето и изхвърлянето на диван само по себе си е трудоемка работа. Когато става дума за разтегателен диван обаче, нещата се усложняват значително. Първо, защото формата и размерите му са далеч по-специфични от тези на обикновените канапета и дивани. Второ тежестта е по-голяма и трето най-вероятно не подлежи на демонтаж, поради което ситуацията се затруднява още повече.

ИЗВОЗВА БГ предлага своите професионални транспортни и хамалски услуги, когато става дума за изхвърляне на диван, холни гарнитури и стари мебели. Можем да ви осигурим само превоз или комплексно обслужване, което обхваща цялата работа – от подготвянето за изнасяне на въпросната вещ от дома ви до нейното извозване на сметище.

Изхвърляне на разтегателен диван

Регламентираното утилизиране на битови отпадъци предразполага към тяхното правилно третиране. Те се извозват до специализирано сметище, където се рециклират и унищожават по специфичен начин, който позволява изпозлването на 80 % от тях за създаването на нови вещи, строителни материали и т.н. Останалата част се унищожава или използва дървесина за отопляване.

Да се върнем обаче, на въпроса за изхвърлянето на диван. Ако някога ви се е налагало сами да изнасяте или внасяте тази или друга подобна вещ, то до болка ви е познато колко мъчителен може да бъде този процес. Като “добра новина” в случая можем да споменем, че тук става дума за изхвърляне и не е нужно да бъдете много прецизни при изнасянето на дивана, защото дори да го одраскате или да се скъса тапицерията това няма да бъде фатално. Разбира се, не е препоръчително да бъде осъществяван какъвто и да било контакт с близките повърхности, тъй като подобен ход може да доведе до нежелани последици, като например надраскани стени, врати и т.н.

Ако не използвате подходящо превозно средство, то изнасянето може да ви бъде най-малкия проблем. Задължително потърсете превоз, който ще ви гарантира бързото и безопасно транспортиране на въпросната вещ. Не ви препоръчваме да постъпвате като някои хора, които решават да използват личния си автомобил за целта, тъй като нямат други опции и не желаят да си наемат транспорт. Извозването на подобна вещ на тавана на автомобила може да бъде много рисковано. Не само за вас, но и за околните. При рязка маневра или скъсване на въжетата, с които сте “закопчали” дивана за тавана, той може да се озове на пътя и да създаде предпоставки за ПТП със сериозни последствия! Тук е момента да посочим, че не всички дивани могат да се извозват по този начин. Направете справка в Закона за движение по пътищата и се запознайте с допустимите размери, които могат да “излизат” на широчина и височина от автомобила ви, както и за начините за сигнализирането за извозване на извънгабаритен товар.

Изхвърляне на разтегателен диван в София

В този случай разтегателен диван не може да бъде извозен с лек автомобил. За целта е нужен микробус или друг превоз с широка каросерия. ИЗВОЗВА БГ може да ви осигури такъв под наем или да се заеме с транспортната и хамалската дейност, която е необходима за изхвърлянето на стар диван!