Фирма за изхвърляне на отпадъци до сметище

След приключването на ремонтите дейности, е желателно да се направи основно почистване на дома, за да се отървете от всичката мръсотия и прах, която, е полепнала по стените, мебелите, прозорците и пода. При това положение повечето хора предпочитат да наемат фирма за почистване и изхвърляне на отпадъци до сметище, която да се заеме с тази задача.

Препоръчваме и Вие да постъпите по същия начин, ако финансовите Ви средства го позволяват. Така ще си спестите много време и усилия, тъй като всяко едно основно почистване отнема много повече време от очакваното. Особено ако се захванете сами с него, е възможно да Ви коства няколко дни неуморна работа. Докато с ангажирането на професионалисти, цялостното почистване на жилището ще отнеме едва няколко часа.

Изхвърляне на отпадъци до сметище

Професионалното почистване след ремонт включва използването на висококачествени препарати и специална техника. Тези две условия са задължителни за ефикасното почистване на всяко едно жилище след ремонт. Това, е така, за да могат да се почистят лесно и бързо всички по-труднодостъпни участъци в жилището – ъгли, неравни повърхности и т.н. Има още редица неща, които налагат използването на професионални препарати и уреди, но за тяхното осигуряване ще се погрижи фирмата, която сте избрали да почисти жилището Ви след приключването на ремонтните дейности.

В случай, обаче, че не бихте могли да си позволите наемането на фирма за почистване и изхвърляне на отпадъци до сметище, то не Ви остава нищо друго, освен да се заемете сами с почистването на жилището си. Би било добре да си намерите помощници, за да се справите по-бързо с тази задача.

Първото нещо, за което трябва да се погрижите, е да изхвърлите строителните отпадъци, които са се образували след смяната на плочките, изкъртването на някоя стена или нещо от този тип. Сложете всичко в чували, но не ги пълнете прекалено много, защото няма да успеете да ги изнесете от жилището си, без чужда помощ. В никакъв случай не ги изхвърляйте в кофите за битов отпадък. Може би не знаете, но изхвърлянето на подобни отпадъци, е строго забранено и провинилите се наказват със сериозни глоби и актове от общината. Затова ги натоварете на личния си автомобил и ги закарайте до близкото сметище за депониране. Наистина, ще се забавите, но поне ще бъдете спокойни, че няма да отнесете някоя глоба.

След като сте приключили с тази работа, е време да се заемете с почистването на петната от латекс, гипс и другите строителни материали, които са се лепнали по прозорците и пода. За съжаление, засъхналия латекс, е много труден за премахване и единствения начин, по който бихте могли да го почистите, е механично с гъба или бръснарско ножче, но трябва да бъдете изключително внимателни докато ги използвате, за да не надраскате по един или друг начин прозореца или подовата настилка. След като премахнете гореспоменатите строителни материали, обаче се появява друг проблем – при забърсването им се появяват бели и замазани петна. Тях може да ги почистите с препарат на киселинна основа, който бързо и лесно ще заличи остатъците от гипс, латекс, фугиращи смеси и т.н.

Изхвърляне на отпадъци до сметище в София

Друг проблем, с който може да се сблъсквате докато почиствате жилището си след ремонт, е отстраняването на прахта, която се е натрупала по мебелите и обзавеждането. Въпреки, че предварително сте ги опаковали в найлони и хартия, за да ги предпазите от изцапване, то несъмнено по тях се, е събрало обилно количество прах, което се, е получило в резултат на къртенето или друга подобна дейност. За да се справите ефективно с почистването на прахта, е желателно да използвате мокър парцал и антистатичен спрей, с който да предотвратите последващото полепване на прахта върху мебелите. Освен това, е добре да пуснете и една прахосмукачка, за да се отървете и от последната прашинка насъбрала се върху тях.

След като почистите цялата мръсотия, е време да направите дезинфекция на жилището, с което да приключите почистването. За целта използвайте препарати, обозначени със сертификат за качество, като например хлорните таблетки, които са изключително лесни за употреба – разтварят се във вода, като на опаковката пише какво трябва да бъде съотношението. Хлорният разтвор, е безвреден и може да се използва както за дезинфекция на пода, така и за почистването на кухненската посуда.