Демонтаж и изнасяне на холна секция и бюфет с шкафове

Ако планирате да смените холното си обзавеждане или пък сте си купили ново жилище и това, което сте “наследили” като мебели не ви допада, то трябва да знаете, че ви очаква доста работа. Неслучайно мнозина предпочитат да се доверят на фирма за хамалски и транспортни услуги, която да поеме тези грижи вместо тях. Изнасянето и изхвърлянето на мебели е сериозна отговорност, която не е по силите на всеки човек. Тя изисква огромни физически усилия, време и здрави нерви.

Да вземем например изнасянето на холна секция или бюфет с шкафове. Няма как да изнесете секцията в цял размер. Това означава, че първо ще трябва да я разглобите и след това да се заемете с нейното изнасяне и извозване. За демонтажът на подобен тип мебели със сигурност ще имате нужда от помощ. Ако смятате да я изхвърляте, то бихте могли и сами да се справите с нейното разглобяване, тъй като някои части ще може да ги натрошите и това обезсмисля използването на “помощници”. Бъдете внимателни обаче, защото всяко прибързано и не достатъчно добре обмислено действие ще рефлектира върху вас. Зад всяка хамалска дейност се крият куп рискове, които могат да застрашат здравето ви по един или друг начин.

Изнасяне на холна секция и бюфет с шкафове

Ако приемем, че сте успели да се справите сами с демонтирането и изнасянето на секцията, то сега идва повратният момент от цялата работа – извозването й до сметище. При определени условности бихте могли да използвате и личният си автомобил, но не е препоръчително да го правите. Една от причините, поради които не ви съветваме да извозите старата секция с лека кола е това, че може да не успеете да не натоварите цялата камара боклуци, което ще ви принуди да направите няколко “кръгчета” до сметището, докато се отървете и от последната “стърготина”.

От гледна точка на “професионализма” ви препоръчваме да си направите план, който да се стремите да следвате неотлъчно. Така ще си спестите не само време, но и усилия. Най-важното нещо, на което трябва да обърнете внимание е свързано с транспорта и начина, по който ще извозите товарът до определената дестинация, било то сметището или друго място, където ще ги складирате или използвате повторно. При положение, че решите да ги използвате отново, вземете всички необходими мерки, за да съхраните тяхната същност, здравина и добър вид. За да го направите може да използвате наилони или кашони.

Изнасяне на холна секция и бюфет с шкафове в София

Ако сте един от малкото хора, които все още притежават от старите бюфети, които бяха изключително популярни по време на социализма, то трябва да знаете, че тяхното изнасяне и демонтиране е доста сложна задача. Руските бюфети са изключително солидни конструкции, които трудно се разглобяват, а, освен това тежат доста сравнение с днешните “талашитени” мебели, които се продават като топъл хляб в магазините. За тях със сигурност ще трябва да намерите подходящ превоз. Най-добрият транспорт, който може да използвате е микробус с отворена каросерия.

В случай, че не можете да намерите транспорт, помощници или свободно време за изнасяне на холна секция и бюфет с шкафове, ще ви се наложи да се възползвате от услугите на хамали. Незнайно защо някои хора не гледат с добро око на хамалските услуги и виждат в тях “обирджии”, чиято единствена цел е да ви вземат парите. От позицията на фирма с дългогодишен опит в сферата на транспортните и хамалските услуги ви заявяваме, че това не отговаря на истината и хамалите ще ви спестят страшно много усилия и време.