Демонтаж и изнасяне на стара спалня с матраци

Ако това ви е първото преместване със сигурност си нямате и представа за трудностите, с които може да се сблъскате по време на работа. Едни от тях са свързани с изнасянето на спалнята. Особено, ако става дума за големите легла тип “кралска спалня”. Те много трудно се разглобяват и изнасят, а освен това трябва да се подходи и с повече внимание, тъй като са изработени от дърво, което лесно може да се надраска. Поради това при изнасянето на спалня с матраци се прилагат коренно различни хамалски похвати.

Както сами се досещате няма как спалнята да бъде изнесена в цял вид. Трябва да се разглоби до основи. Това от една страна удължава, но същевременно улеснява самото й пренасяне. Не прилагайте излишна сила при демонтирането на дървените плоскости. Ако са “клеясали” или заяли, то използвайте специален спрей за ръждясали метални повърхности или пробвайте да напръскате обилно с обезмаслител. Препоръчваме ви да не изхвърляте старите болтове, гайки, винтчета и всички останали свързващи елементи. Дори да не смятате да сглобявате отново спалнята, по-добре ги отделете в едно малко пликче, защото след време може да решите да я използвате и нищо не ви пречи да ги запазите, вместо “другиден” да ходите да ги купувате от магазина!

Изнасяне на стара спалня с матраци

Също така ви съветваме да “опаковате” спалнята във фолио или найлон, който да предпази дървените повърхности от надраскване. Освен това може да вземете и други мерки за безопасност, ако сметнете за необходимо. В никакъв случай не бива да подценявате и начинът, по който ще подредите частите в превозното средство, с което ще ги извозвате. Ако ще транспортирате и други мебели заедно със спалнята, то направете така, че между отделните вещи да няма никакъв контакт или възможност за контакт при внезапно спиране, рязка маневра и т.н. Опитайте се да ги натоварите по такъв начин, че да им осигурите необходимата стабилност. За целта може да ги завържете с нещо. Някои бусове разполагат с колани за тази цел, но, ако нямате такива, то нищо не ви пречи да използвате обикновени въжета или сизал.

Както и да го погледнете ще имате нужда от помощ. Поне от един човек, който да ви придържа при разглобяването и изнасянето на матраците. Не се заблуждавайте, че бихте могли да изнесете матракът сам. Да, той не тежи много, но формата му е такава, че много трудно може да бъде изнесен от един човек. Новите матраци ги продават в специални “чанти” с дръжки отстрани, където бихте могли да ги “подмушите”, но силно се съмняваме, че пазите вашата, ако изобщо сте имали такава!

Изнасяне на стара спалня с матраци в София

Вероятно разбирате, че за изнасяне на стара спалня с матраци са нужни сериозни усилия и подходящ превоз за целта. Освен това ще отиде поне половин ден, докато разглобите, изнесете, натоварите и извозите спалнята до желаната дестинация. Така че, ако нямате желание, време или възможност – наемете хамали! Предполагаме, че щом четете този материал, то целта на вашето посещение е именно такава – търсене на висококачествени хамалски услуги на народни цени! Е, попаднали сте точно, където трябва! ИЗВОЗВА БГ е сред водещите фирми в бранша, които предлагат своите услуги на територията на град София и региона. Работим без почивен ден. За заявки и повече информация – 0898 91 81 81.