Изнасяне и изхвърляне на битови отпадъци в София

Ако сте закъснели с пролетното почистване или пък просто имате намерение да разчистите дома си от всички ненужни вещи и боклуци, то е добре да помислите върху някои неща, преди да се пристъпите към действия. Изхвърлянето на битовите отпадъци не е като да си изхвърлиш торбичката с боклука в близката кофа. Затова трябва да подходите сериозно и отговорно към тази задача, колкото и нелепо да ви звучи това. В противен случай рискувате да изразходите много излишно време и усилия. Предполагам, че нямате цял ден за губене и имате не по-малко важни неща, които трябва да свършите. Така че, позволете да ви отправим няколко съвета, които със сигурност ще улеснят процеса на изнасяне и изхвърляне на битови отпадъци.

Изнасяне и изхвърляне на битови отпадъци

Планиране

Не си мислете, че трябва да си изготвите някакъв план в 10 страници, в който подробно и по часове е описано всяко следващо движение, което трябва да направите. Дори не е наложително да го пишете. Просто трябва да знаете какво трябва да се направи във всеки един момент и да сте осигурили най-важните неща за почистването на дома ви. Кои са те обаче? Транспортът ще изиграе ключова роля в целия процес. Без него няма как да се извозят боклуците от дома ви. Следователно няма как да ги изхвърлите. Така че, първата точка от плана ви трябва да бъде – „Намиране на превозно средство“. Следващото нещо, за което трябва да се погрижите е да организирате екип от приятели, роднини или познати, които да се включат в това „приключение“. Бихте могли и сами да се справите с това, но ще ви коства много повече време и усилия, а и може да срещнете затруднение с изнасянето на определени вещи – секция, гардероб, диван и т.н. И не на последно място трябва да обърнете внимание на безопасността по време на работа. Не се излагайте на какъвто и да било риск, с цел да свършите по-бързо работа или нещо подобно. Това би било много глупаво от ваша страна и може да ви коства твърде много в здравословен план. Именно това е и една от причините, поради които е необходимо да работите заедно с други хора, защото винаги може да се случи нещо непредвидимо и да имате нужда от помощ в определена ситуация.

Изнасяне и изхвърляне на битови отпадъци цени

Изнасяне

При изнасянето на битовите отпадъци има два варианта – да ги изнесете в цял вид или да ги натрошите на дребни парчета. Разбира се, че това се отнася за огромните вещи, които трудно биха могли да се изнесат дори от 2-3 души. Все пак какъв е смисълът да разглобявате една табуретка, например, след като може да я изнесете в цял вид. Единствената причина, поради която може да го направите е, за да си спестите място в каросерията на бусът, с който ще извозвате боклуците.

Изхвърляне

Трябва да знаете, че битовите отпадъци се разделят на отделни категории, спрямо материалът, от който са направени. На едно място не може да изхвърляте електроуреди, мебели и строителни материали, например. Строителните отпадъци трябва да се предадат на депата, които се занимават с тяхното рециклиране и унищожаване. Това се прави с идеята да се предпазят природните ресурси и да се ограничи тяхното безразборно използване.