Извозване на стари мебели от къща и гараж в София

Попаднали сте на точното място, ако търсите транспорт за извозване на стари мебели от къща и гараж в София и региона. Всъщност ние предлагаме разнообразие от хамалски и транспортни услуги на народни цени, както се казва. Освен, че можем да се заемем с превозването на желания товар, ние можем да осигурим хамали, които да се захванат с неговото подготвяне за изнасяне и натоварване. Честно казано няма смисъл да правите „половинчати работи“. Така или иначе ще си платите за наемането на транспорт за извозването на мебелите, то по-добре заплатете малко по-високата цена и се освободете от всякакви последващи задължения.

Отстрани може да ви изглежда лесно, но извозването на товар е достатъчно сложна задача, която би могла да затрудни всеки един човек, който я подцени. Разликата между шофирането и превозването на товар е огромна и неслучайно има различни категории за любители, професионалисти и т.н. Трябва да отбележим, че извозването на мебели е съвкупност от няколко дейности от сферата на хамалските и транспортните услуги, които взаимно се допълват. Самият процес започва много преди това и може да се каже, че самото извозване е неговият завършек.

Извозване на стари мебели от къща и гараж

Преди да се натоварят мебелите, те трябва да се подготвят по целесъобразен начин, който да гарантира безопасността им по време на превоза. Това се изразява в тяхното демонтиране и опаковане. С просто око е видно, че някои вещи не могат да се изнесат или превозят, без да се демонтират. Освен това, ако смятате да превозвате цялото си обзавеждане, то е наложително да разглобите повечето мебели, за да може да извозите всичко на един курс.

Вероятно не пазите оригиналните кашони и опаковки на старите си мебели. Поради тази причина трябва да се снабдите с нови, които да използвате, за да пакетирате вещите си и да ги предпазите от евентуална повреда. Сами преценете от какви и колко кашони ще имате нужда, но, ако смятате да се възползвате от услугите на хамалска фирма, то може да си закупите от нея подходящите опаковки и противоударни материали. Масивните мебели, които не подлежат на опаковане в кашони, може да ги облепите с фолио или да обезопасите по някакъв друг начин краищата им.

Каквито и предпазни средства да вземе обаче, няма да гарантирате сигурността на вещите си, ако не работите внимателно с тях. Поради това не извършвайте прибързани действия, които биха могли да изложат мебелите ви на необоснован риск.

Извозване на стари мебели от къща и гараж цени

И не на последно място трябва да обърнете внимание на начина, по който ще натоварите мебелите в превозното средство. Задължително трябва да оставите достатъчно празно пространство между тях, за да предотвратите евентуално „търкане“ или „удряне“ едни в други. Използвайте колани, ластични въжета или други подобни средства за целта. Същевременно с това трябва да ги наредите по такъв начин, че да използвате максималният капацитет на каросерията на транспортното средство, с което ще ги извозвате. Освен това има значение и начинът, по който шофирате. Не правете резки маневри и карайте със съобразена скорост, за да предотвратите внезапното спиране.

Сами виждате, че в случая хамалските и транспортните услуги за извозване на стари мебели и багаж от къща и гараж са необходимост, а не „излишен лукс“. В случай, че споделяте това мнение, може да ни се обадите при нужда на телефон 0898 91 81 81.