Извозване на стари мебели и демонтаж с инструменти в София

За извозването на подобен тип товар ще ви бъде необходимо не само подходящо превозно средство, но и хора, които да ви помогнат с натоварването и разтоварването му. Също така трябва да отбележим, че товарът трябва да се подготви за извършването на превоза. В случая да се разглоби и обезопаси, ако се налага. Все пак сами разбирате, че секцията, гардеробът или кухненските шкафове могат да бъдат извозени в цял вид. Това няма как да се случи. При вас са пристигнали на части и на части или полуразглобени ще напуснат дома ви.

Извозване на стари мебели и демонтаж с инструменти

Един от най-често срещаните проблеми, с които се сблъскат хората, когато решат да преместят покъщнината си или да се отърват от ненужните вещи, е липсата на подходящ превоз. Тази “дребна подробност”, се оказва камъка, който обръща каруцата, както обичат да казват хората. Като цяло извозването на мебелите е съвкупност от процеси, които се определят в зависимост от целта на превоза. Така например, ако искате да изхвърлите ненужното обзавеждане, се прилагат определи действия, а ако искате да ги преместите, с цел повторно използване – други. Поради тази причина нито една фирма не може да се ангажира с конкретни срокове за изпълнение, без първоначално да се е запознала със ситуацията и вашите намерения.

Извозване на мебели при преместване

Преместването на мебели с цел повторно използване изисква тяхното предварително демонтиране. По принцип могат да се разглобят с обикновени инструменти, с които разполага всеки един мъж в “арсенала си” – отвертки, клещи, гаечни ключове и т.н. Нашите хамали обаче, са въоръжени със специални инструменти, които ускоряват и улесняват разглобяването на мебелите. Такива може да си закупите от близката железария, но честно казано не си заслужава инвестицията в тях, тъй като няма да ги използвате, за да си изкарвате прехраната и сумата, която ще заплатите е в пъти по-голяма от тази, която би ви коствало наемането на хамали.

Дотук с разглобяването. След като ги разглобите, е желателно да вземе необходимите мерки за безопасност, които да гарантират сигурността им при изнасянето и превозването им. Закупете си специални опаковки или използвайте това, с което разполагате – кашони, вестници, найлони и прочие. Колкото до натоварването и разтоварването, ви съветваме да не взимате прибързани решения и да не прилагате повече от необходимата сила, когато се налага! Също така осигурете достатъчно празно пространство между мебелите в каросерията на превозното средство и при необходимост ги завържете с предпазни колани, за да предотвратите свободния им ход.

Извозване на стари мебели и демонтаж с инструменти в София

Извозване на мебели при изхвърляне

Времето, което ще ви коства подготовката за извозване на стари мебели при изхвърляне е много по-малко. Така или иначе, ще ги изхвърляте и няма смисъл да сте особени внимателни с демонтажа им. Освен това няма да се налага и да ги обезопасявате, което също отнема не малко време. Ако става дума за сериозно количество мебели, ви препоръчваме да ги натрошите, за да може да използвате пълния капацитет на каросерията на превозното средство!

Сами разбирате, че извозването на мебели е работа, която не бива да се подценява! Като всяка друга хамалска дейност и тя има своите тънкости и ако не се съобразите с тях може да си изпатите.