Почистване и извозване на битови отпадъци

За извозване на битови отпадъци е нужно много повече от подходящо превозно средство. Все пак някой трябва да се заеме с почистването, изнасянето, натоварването и разтоварването им, което спада под общия знаменател – изхвърляне. Може да се каже, че самото извозване е най-лесното нещо от цялата работа. Разбира се, ако разполагаш с подходящ превоз. В противен случай може да изпитате сериозни затруднения докато успеете да намерите транспортно средство, с което да извозите битовите отпадъци до сметището. Има голяма вероятност Вашите приятели, близки и роднини да не могат да Ви услужат с подходящ превоз, а честно казано не си заслужава да наемате специално такъв само, за да извозите боклуците до сметището.

Извозване на битови отпадъци

Именно това е една от основните причини, поради която много хора предпочитат да оставят ненужните вещи в дома си, вместо да се захванат с тяхното почистване и изхвърляне. Меко казано те използват като оправдание липсата на подходящ превоз, за да обяснят защо държат цяла камара от ненужни вещи в жилището си. Хората са го казали още преди стотици години – „Ако има желание, ще бъде намерен и начин“. Така че не бива липсата на превоз за извозване на битови отпадъци да се използва като оправдание за това, че откровено ви мързи да се заемете с почистването на ненужните вещи, които се „мотаят“ из дома ви.

Както отбелязахме в началото на статията, не си заслужава да наемате превоз само за извозване на битови отпадъци. По-добре наемете фирма, която да се заеме с цялостното почистване и изхвърляне на ненужните вещи. Ще ви излезе горе-долу същите пари, но ще си спестите куп време и усилия, които ще загубите при положение, че се заемете сами с разчистването на битовите отпадъци.

Почистването на жилище от битови отпадъци си е чисто хамалска работа, без значение от коя страна го гледате. Изискват се сериозни усилия за разглобяването, изнасянето и извозването на боклуците до сметището. Освен това вещите трябва да се сортират, преди да бъдат закарани до бунището. Може би не знаете, но електроуредите и мебелите, например, се изхвърлят и рециклират по различен начин. Затова е необходимо те да се разделят и ако е необходимо да се извозят на два курса до сметището.

Извозване на битови отпадъци в София

Колкото до транспортното средство, което ще се използва за извозването на боклуците до сметището, то се определя спрямо количеството на отпадъците. Основната цел е да се направят възможно най-малко курсове до него. Това ще ви спести не само време, но и пари, тъй като всеки следващ курс оскъпява малко или много цената. Дори да извозвате отпадъците със собствен превоз, то горивото го плащате Вие и предвид цената на бензина и нафтата в момента, то е препоръчително хубаво да си направите сметката, преди да настъпите педала на газта и да отпрашите към сметището.

Трябва да знаете, че изхвърлянето на боклуци на сметището не е безплатно, дори да не се възползвате от услугите на фирма за извозване на битови отпадъци. Цената е е около 30-50 лева за един тон боклуци. Така че е желателно добре да обмислите всичко, за да не се окаже в крайна сметка, че ще заплатите повече или същата цена сравнение с тази, която ви предлагат хамалите!