Извозване и изхвърляне на стари мебели в София

Извозването или изхвърлянето на стари мебели е много по-трудно, отколкото смятате. То изисква отлични организационни и физически качества, с които не всеки може да се похвали. В никакъв случай не твърдим, че, за да извозиш стария си диван или да изхвърлиш ненужните вещи на сметището, са необходими някакви „суперсили“ или специални умения, но със сигурност не е толкова лесно като да си направиш сандвич за закуска, например!

Извозване и изхвърляне на стари мебели в СофияНеслучайно тази работа попада в сферата на хамалските услуги. За нея се изискват сериозни физически данни, подходящ транспорт и достатъчно работна ръка, за да не се изразходва излишно време и усилия за нещо, което би могло да бъде извършено в рамките на няколко минути или часа! Кой друг, освен хамалската фирма може да Ви осигури бързо и безпроблемно извозване и изхвърляне на стари мебели на мига?

Извозване на мебели

Специално за извозването на мебели е необходимо да се подходи с достатъчно внимание и концентрация. Особено, ако става дума за извозване на нови мебели. Тогава трябва да се направи всичко необходимо, за да се осигури тяхната безопасност по време на изнасянето, превозването и внасянето им. За целта е нужно да се намери подходящ превоз, в който безпроблемно да бъдат натоварени всички мебели, които ще бъдат извозвани. Спрямо обема на товара се определя какъв транспорт ще бъде използван – бус или камион. При всички положения трябва да има достатъчно място за всички мебели и да се внимава с тяхното натоварване и разтоварване, както и с разположението им в каросерията на превозното средство. Между тях трябва да има достатъчно свободно разстояние, за да се избегне „удрянето“ им един в друг по време на извозването. Това обаче, не е всичко. Необходимо е мебелите да се опаковат в найлон, кашони, стиропор или друг противоударни материали, които да предотвратят тяхното надраскване, счупване или деформиране.

Изхвърляне на стари мебели

Евтино извозване и изхвърляне на стари мебелиМястото на старите и неизползваеми мебели е на сметището. Нека бъдем по-точни – на специализираните сметища за утилизация на битови отпадъци. На тези места всички мебели, електроуреди и други вещи биват преработвани или унищожавани по ЕКО начин, който предотвратява замърсяването на природата и околната среда. За съжаление обаче, тези сметища са твърде малко и не всеки град разполага с такива. Специално за София те са твърде малко и разположени доста далеч. Едно от тях се намира във Враждебна и предполагам ще се съгласите, че не всички хора от Младост например, имат възможност да изхвърлят регламентирано старите си мебели, а дори и да имат, ще им излезе доста скъпо това „удоволствие“. Все пак цената на горивата е доста висока за българския стандарт на живот!

Защо да се обърнем към фирма за извозване и изхвърляне на стари мебели?

Мнозина се възползват от услугите на хамалските фирми. За разлика от преди няколко години, в днешно време доста повече хора осъзнават ползите, които им предоставят хамалските услуги. Ето някои от тях:

– Ще Ви спестят време и усилия.

– Ще Ви спестят пари.

– Ще Ви помогнат по всяко едно време от годината, без значение от деня или сезона!

Фирма за извозване и изхвърляне на стари мебелиТова са само част от причините, поради които все повече хора предпочитат да се обърнат към фирма за извозване и изхвърляне на стари мебели или други хамалски услуги от този тип. Обобщено в едно изречение би прозвучало по следния начин – „С едно обаждане по телефона ще си решите проблемите!“

Безплатно или евтино

Цените на тази услуга в никакъв случай не са високи. Те варират в определен ценови диапазон, като в много случаи те са строго индивидуални и се определят спрямо обема на работа и разстоянието, което ще бъде изминато. В определени ситуации дори може да Ви излезе напълно безплатно това удоволствие!