Демонтиране и събиране на стари мебели като отпадък от хамали

Изхвърлянето на мебели като отпадък се различава коренно от изхвърлянето на останалите боклуци. Мебелите, електроуредите и всички останали вещи спадат в категорията битови отпадъци, а за тяхното изхвърляне се процедира по доста по-различен начин от стандартният. Тяхното място е на сметището за депониране и рециклиране, където ще се преработят или унищожат така, че да не навредят на околната среда. Това е една от мерките, които бяха взети от управляващите преди няколко години по препоръка на Европейският съюз. Целта на тези законови поправки е да се ограничи максимално изсичането на дървета за изработването на мебели и вещи.

Предполагам, че сте съгласни с това и сте против премахването на зелените площи и безразборното изсичане на дървета у нас. За да се реализира тази инициатива обаче, трябва да се включат всички. В противен случай това ще бъде поредната безуспешно реализирана алтернатива за опазване на природата.

Демонтиране и събиране на стари мебели като отпадък в София

Много хора подкрепят подобни инициативи, но поради една или друга причина не се включват дейно в тях. Някои се оправдават с липсата на свободно време или възможности. Други пък говорят много, но ги няма никакви, когато се стигне до конкретни действия. Без значение от кои сте, подкрепете тази инициатива не само, защото Законът ви задължава, а поради чисто човешки причини и факта, че сте част от околната среда. В случай, че поради една или друга причина не можете да отделите от времето си, за да се захванете с изхвърлянето на непотребните вещи, може да повикате хамали за демонтиране и събиране на стари мебели като отпадък.

В интерес на истината това е най-добрият начин да се отървете от ненужните си вещи и същевременно да се включите в една благородна инициатива. Като допълнителен плюс е това, че някои фирми предлагат безплатно изхвърляне на стари мебели и вещи, което на практика елиминира всички възможни причини, поради които не бихте се възползвали от услугите на хамали. Всъщност ние също можем да ви предложим същата оферта, но при определения условия, за които може да научите, ако се свържете с нас на посочените контактни форми.

Другият вариант е собственоръчно да се захванете с изхвърлянето на ненужните електроуреди, мебели и всички останали боклуци. В крайна сметка няма нищо сложно, но трябва да разполагате с достатъчно свободно време, за да приключите цялата работа в рамките на деня. В противен случай е възможно всичко да се протака в продължение на дни, а защо не и седмици, ако графикът ви е прекалено натоварен.

Демонтиране и събиране на стари мебели като отпадък

Преди да преобърнете домът си с краката нагоре обаче, ви съветваме да осигурите превоз, с който да извозите боклуците до сметището. Иначе ще трябва да търсите „пожарен вариант“, а това със сигурност няма да ви се хареса. За съжаление ще ни се наложи да ви разочароваме, ако планирате да превозите мебелите си с леката кола. С нея ще направите няколко курса до сметището, тъй като трябва да карате американски пикап, за да успеете да натоварите секцията, диванът, шкафовете и гардеробът на един курс.

Така че, ако нямате подходящ транспорт под ръка, по-добре наемете фирма за демонтиране и събиране на мебели като строителен отпадък, отколкото да пропилявате излишно време и усилия.