Демонтаж на стара дограма и извозване от хамали

Обикновено демонтаж на стара дограма и извозване до сметището, се извършва от фирмата, която ще се нагърби с поставянето на новите прозорци. Демонтирането става за няколко минути и се извършва преди монтирането на новата дограма. Все пак няма да стоите без прозорец, докато чакате да бъдат доставени и поставени новите стъклопакети. В повечето случаи фирмите не таксуват откачването на металните рамки и свалянето на прозорците, като го определят за „безплатна услуга“. Бъдете сигурни обаче, че и тя си влиза в цената, която сте платили за новата дограма, която предстои да бъде монтирана.

Демонтаж на стара дограма и извозване

Фирмите за дограма обаче, не предлагат отделно услугата демонтаж и изхвърляне, а я извършват като „бонус“, ако си поръчате от тях нови прозорци и то в определени случаи. Освен това фирмите, които изработват стъклопакети не се ангажират с демонтирането на дограми от обществени сгради, офиси или други постройки с повече прозорци. Те идват, взимат мерките и поставят новата дограма, като с това се изчерпват техните задължения. За свалянето на старите профили ще трябва да потърсите помощ от друго място.

Може би тук е момента да споделим, че ние можем да извършим демонтаж на стара дограма и извозване до сметище срещу скромно заплащане. В нашата фирма работят квалифицирани и сръчни кадри, които могат да изпълнят тази и всяка друга задача, която им поставите. Изпълняваме срокове и работим на високо ниво. След нас няма да остане и прашинка мръсотия. Ангажираме се не само с изхвърлянето на старите прозорци, но и с почистването на строителните отпадъци, които неминуемо ще се създадат в процеса на работа. Разполагаме с подходящ превоз и специални контейнери, с които да извозим старата дограма до сметището, като заедно с нея можем да приберем и всички останали боклуци, които искате да изхвърлите.

Демонтаж на стара дограма и извозване в София

Демонтирането на прозорци не е шега работа. Тя изисква професионализъм и специални инструменти. В противен случай, ако с нея се заеме човек, който си няма и понятие от това, което върши, има шанс да се стигне до сериозни последствия, които да затруднят монтирането на новата дограма. Например може да се повреди подпрозоречното пространство и неволно да се изкърти част от него, което не само, че ще попречи на последващия монтаж, но и ще ви отвори още работа и допълнителни разходи за поправянето на щетите.

Освен това трябва да отбележим, че като при всяка друга строителна или хамалска дейност и тази крие своите рискове. Едно на ръка, че може да се срежете, ако не внимавате или пък да счупите самия прозорец, което може да доведе до „по-големи бели“. Но при положение, че живеете на високо, то работата става още по-сериозна и опасна, тъй като за свалянето на дограмата може да се наложи да се провесите през прозореца, за да отвиете дадено болтче, винт или друга подобна дейност, която да застраши безопасността Ви.

Така че сами разбирате, че това не е шега работа и е много по-добре да наемете професионалисти, отколкото да рискувате здравето си. С помощта на някоя фирма не само, че ще се предпазите от евентуална злополука, но и ще си спестите доста главоболия, тъй като организирането на каквато и да била хамалска работа изисква сериозни усилия и време.