Демонтаж и изхвърляне на кухненски шкафове от хамали

В случай, че сте решили да подмените кухненското си обзавеждане и в това число влизат всички вещи, които се намират в това помещение – от стария тостер, печка и стигнем до кухненските шкафове, то трябва да сте наясно, че Ви очакват доста „неприятни“ неща за вършене. Особено тези, които са пряко свързани с демонтаж и изхвърляне на кухненски шкафове.

Да приемем, че останалите по-малки по размер вещи ще ги съберете в един чувал и ще ги изнесете от дома си, но за изхвърлянето на кухненските шкафове ще трябва да положите много повече усилия, отколкото смятате. Разглобяването е само малка част от затрудненията, с които бихте могли да се сблъскате при тяхното изхвърляне. Възможно е да изникнат някои на пръв поглед незначителни, но много досадни и дразнещи проблеми като например надраскване или уронване на стената, за която са захванати. Именно това е една от причините, поради която трябва да действате внимателно и предпазливо, за да не си отворите допълнителна работа.

Демонтаж и изхвърляне на кухненски шкафове

Ако има нещо, което може да се сравнява по „досада“ и „трудност“ с демонтаж и изхвърляне на кухненски шкафове, то това несъмнено е изнасянето на дивана или друга подобна по размер мека мебел. Особено, ако става дума за ъглов диван или канапе, то сте изправени пред много трудна ситуация. Разбира се, ако живеете в просторно жилище с големи коридори и врати или пък дивана, с който смятате да се разделите не е с неподходящи размери няма да имате абсолютно никакви проблеми с изхвърлянето му. Просто трябва да намерите някой, който да ви помогне за изнасянето му. Трудно ще го изнесете сами, а самата мисъл за бутането или дърпането му по пода е неприемлива, тъй като така ще издраскате плочките или паркета.

Без значение дали става дума за един диван, кухненски шкафове или други вещи, ще имате нужда от подходящо превозно средство, с което да ги извозите до сметището за депониране. Моментално се откажете от идеята да захвърлите боклуците си до кофите за битови отпадъци. Вероятно ще се запитате „защо“ и веднага отговарям. Наистина тези контейнери са предназначение за боклуци от всякакъв тип – от бананови обелки до стари дрехи, но от няколко години в сила е Закон за регламентираното изхвърляне на битови отпадъци. Той категорично забранява изхвърлянето на мебели, електроуреди и други подобни вещи в особено голямо количество и размер в общите кофи за смет. Провинилите се наказват със сериозни парични глоби до 1000 лева.

Фирма за Демонтаж и изхвърляне на кухненски шкафове

Така че, ако поради една или друга причина не можете да извозите кухненските си шкафове и всички останали вещи, от които нямате нужда, до сметището за депониране, то Ви съветвам да не си играете с огъня, ами да направите всичко възможно, за да спазите законовите рамки. Ако нямате познат, който да Ви помогне в тази ситуация, обърнете се за такава към професионалисти.

Всяка една фирма за хамалски и транспортни услуги би могла да Ви свърши работа в тази ситуация. С риск да прозвучи нескромно ще отбележа, че ако искате всичко да бъде извършено качество, бързо и безопасно може да ни се доверите и да оставите на нас тази супер „неприятна задача“ наречена демонтаж и изхвърляне на кухненски шкафове и други вещи! Ние Ви гарантираме, че всичко ще бъде наред и бихте могли да се отървете от тях още на същия ден!