Фирма за демонтаж и изхвърляне на стари мебели

Има ли нещо специфично, което трябва да знаете при демонтаж и изхвърляне на стари мебели? Ако трябва да бъде напълно откровени и да разгледаме тази задача в детайли, то отговорът ни би бил по-скоро положителен. Въпреки че на първо четене става дума за нещо напълно обикновено, с което вероятно би могъл да се справи всеки нормален и физически здрав човек, то опитът ни подсказва друго. Демонтирането на мебелите никога не е било проста задача, а за изхвърлянето да не говорим. Вероятно много от вас си мислят, че работата би била свършена току-така: Взимаш комплекта с инструменти, разглобяваш мебелите, изнасяш ги от дома си и си готов.

Демонтаж и изхвърляне на стари мебели

Да, ама не, както обичаше да казва журналистът Петко Бочаров. Нещата невинаги стоят толкова просто и винаги има едно голямо „но“, което разваля хубавия пейзаж. В случая вашето „но“ може да се изрази в проблеми свързани с демонтажа, евентуални наранявания при невнимателност, проблеми свързани с намирането на подходящ транспорт, липса на време и куп други затруднения, с които бихте могли да се сблъскате и на които ще трябва да търсите решение в движение. Затова не подценявайте тази задача и винаги имайте едно наум, за да не си изпатите в крайна сметка.

Попаднали в тази ситуация много хора предпочитат да се обърнат към професионалисти за помощ, отколкото да се нагърбват сами с това. Вярно – ако имате достатъчно свободно време и желание, то защо да не пробвате. Преценете обаче, дали си заслужава времето, което ще изгубите, усилията, които ще положите и всичко останало, с което ще трябва да се справите, за да извършите демонтаж и изхвърляне на стари мебели. В крайна сметка, ако сте „авантюристична натура“ и обичате предизвикателствата – действайте! Но все пак ни позволете да ви помогнем, макар и само с няколко съвета, които ще ви спестят време и усилия, ако ги използвате по подходящ начин.

Демонтаж и изхвърляне на стари мебели цени

Демонтаж на мебели

При демонтирането на мебелите трябва да сте особено внимателни. Не толкова заради самите вещи, колкото заради самите вас. Все пак тези мебели ще ги изхвърляте и няма особено голямо значение в какъв вид ще ги закарате до бунището. Някои от тях може да ги закарате, без да ги разглобявате напълно, но за други това е невъзможно. Със сигурност желаете да свършите по-бързо с това, но не пренебрегвайте безопасността си, за да приключите по-рано с демонтажа. Работете внимателно и не прилагайте излишна сила. По-добре повикайте някой познат да ви помогне в конкретния случай, отколкото да изложите здравето си на риск.

Изхвърляне на стари мебели

Тук не би трябвало да срещнете особени затруднения. За да се справите с това ще имате нужда от подходящ превоз, с който да извозите битовите отпадъци до сметището за депониране. Другото е хамалска работа и ако имате помощни би трябвало да се справите с нея, без това да ви коства особени усилия. Не се насилвайте обаче, да свършите тази работа, ако не разполагате с необходимия превоз за целта. С личния автомобил ще бъде истинско мъчение и при определени обстоятелства може да ви излезе по-скъпо от това да наемете превоз от някоя фирма за транспортни услуги, например.