Хамалска фирма за демонтаж и изхвърляне на мебели

В случай, че имате нужда от помощ за демонтаж и изхвърляне на мебели е желателно да се обърнете към професионалисти в областта на хамалските услуги. В интерес на истината, това е възможно най-добрия и оптимален вариант, който бихте могли да изберете. Като човек, който е бил на Вашето място в този случай, бих Ви споделил, че демонтирането и изхвърлянето на стари мебели и ненужни вещи е далеч по-сложна и тежка задача, отколкото изглежда на пръв поглед.

Затова е много по-добре тя да бъде свършена от други хора, за препоръчване хамали, които ще Ви гарантират, че цялата процедура ще премине, без никакви усложнения и ядове. И, за да разберете напълно защо Ви съветвам да се възползвате от услугите на някоя фирма за демонтаж и изхвърляне на мебели, то ще Ви дам няколко примера за проблеми, с които бихте могли да се сблъскате по време на работа.

Демонтаж и изхвърляне на мебели

Да започнем първо с демонтажа. Въпреки че става дума за мебели, които ще изхвърляте, то трябва да знаете, че не всички могат да бъдат натрошени на малки части, събрани набързо в чували и изхвърлени в близките контейнери за битови отпадъци. В тази графа спадат кухненските шкафове, например. Би било истинско безразсъдство, ако започнете да ги „млатите“ с чука, с ясната идея работата да бъде извършена по-бързо. Ако постъпите по този начин рискувате да повредите стените, на които са закачени шкафовете, както и собственото си здраве.

Вероятно знаете, че кухненските шкафове са закачени за тях с големи и стабилни дюбели, които ги държат здраво и осигуряват тяхната стабилност. Именно те могат да Ви създадат много ядове, ако не ги демонтирате по целесъобразен начин! При опитите за „изскубването“ им е възможно да си отворите допълнителна работа свързана със замазването и ремонтирането на стените.

Освен кухненските шкафове, трябва да обърнете по-сериозно внимание и на демонтажа на секцията и гардероба. Особено, ако става дума за вграден гардероб. При него разглобяването изисква доста повече усилия и концентрация от обикновеното. Колкото до секциите – трябва да внимавате най-много със стъклените им части. Те могат да се счупят дори при най-лекия натиск или удар. Така че, вземете необходимите мерки, ако не Ви се чистят малки стъкълца от пода.

Колкото до другите мебели – столове, маси, дивани, фотьойли, кресла и всички останали, то Ви препоръчвам да ги изнесете и изхвърлите в техния нормален вид, защото ще Ви отнеме много повече време да ги трошите или разглобявате, отколкото, ако се хванете с някой приятел и набързо ги изнесете от жилището.

Демонтаж и изхвърляне на мебели в София

Другото нещо, което трябва да знаете, ако евентуално се захванете сами с разтребването и изхвърлянето на ненужните мебели е това, че трябва да ги изхвърлите на сметището за утилизация. Има наредба, която забранява изхвърлянето на битови отпадъци в особено големи размери от подобен тип (мебели, вещи, електроуреди и т.н.) в общите кофи за смет.

Така че, преди да правите каквото и да било е добре да си подсигурите подходящ транспорт, с който да извършите извозването на битовите отпадъци до сметището. Може би тук е момента да спомена, че ние бихме могли да Ви осигурим бус с достатъчно голяма каросерия, с който да завършите процеса по изхвърлянето на мебелите. Също така за нас не би било проблем да се заемем и с цялостния демонтаж и изхвърляне на мебели, ако в крайна сметка се откажете от намеренията си и решите да възложите тази работа на някой друг!