Обаждане до izvozva.bg

ПРОМОЦИИ!

ПОРЪЧАЙ ОТСТЪПКА!

Безопасен демонтаж и извозване на мебели при преместване

Безопасността е на първо място, когато става дума за преместване на покъщнина, мебели или други вещи. Не става дума само за „собствената“ Ви безопасност, но и за тази на имуществото, което ще премествате. За да сте сигурни, че всичко около преместването ще премине без абсолютно никакви проблеми трябва да вземете необходимите мерки за безопасност или просто да се възползвате от услугите на хамалска фирма.

Само тя може да Ви гарантира бърз и безопасен демонтаж и извозване на мебели и покъщнина от жилище. Освен това ще бъдете обезщетени от фирмата при евентуална злополука с имуществото Ви по време на изнасянето или превозването му. Така че наемането на фирма за хамалски и транспортни услуги, която да свърши тази работа изглежда една доста добра алтернатива, от която може да се възползвате от изключително приемлива цена!

Все пак, ако имате необходимото свободно време и желание да се заемете сами с преместването на покъщнината, то позволете да Ви дадем няколко съвета от професионална гледна точка, които ще улеснят значително работата Ви и с тяхна помощ ще си спестите не малко грижи и проблеми!

Демонтаж и извозване на мебели

Най-важното нещо, на което трябва да обърнете внимание е процедурата демонтаж и извозване на мебели. Там трябва да „пипате“ много внимателно и да бъдете пределно концентрирани, защото най-малката грешка може да Ви струва скъпо!

Да започнем първо с демонтажа. Някои вещи е невъзможно да бъдат изнесени, без да бъдат разглобени. В тази графа попадат всички многосъставни мебели – секция, диван, шкафове, кухненско обзавеждане, холова гарнитура и т.н. Другата причина, поради която този тип вещи се демонтират е свързана с безопасността им. Немислимо е да изнесете и извозите секцията, без да й свалите стъклените врати, например! В противен случай ще трябва да помислите за нейното изхвърляне.

За да се осигурите безопасността на вещите по време на изнасянето и извозването им е необходимо да се опаковат по подходящ начин. Отлична работа ще Ви свършат оригиналните им „опаковки“ (кашони), но се съмнявам да ги пазите толкова дълго време. В такъв случай може да си закупите подходящи опаковки от някоя верига магазини за строителни материали или пък от фирма за преместване, която би могла да Ви осигури всички необходимо – от кашони до стиропорени топчета за запълване на празното пространство.

Демонтаж и извозване на мебели в София

Като цяло няма нищо сложно в обезопасяването на вещите. Отделете чупливите предмети от останалите и ги опаковайте самостоятелно. Обвийте ги с „пукащо фолио“, вестници или друг подобен материал, който имате под ръка. След което ги поставете в кашон и напишете „чупливо“, за да сте по-внимателни, когато ги изнасяте. За по-голяма стабилност може да запълните празното пространство в кутията със специални стиропорени топчета или намачкани вестници.

Колкото до останалите вещи, които не могат да бъдат поставени в кашони или не изискват „по-специфични“ мерки за безопасност, то може да им облепите краищата и ръбовете с няколко пласта „пукащо фолио“ и това ще бъде напълно достатъчно, за да ги предпазите от евентуално надраскване, счупване или изкривяване.

За безопасното извозване на покъщнината ще имате нужда от подходящо превозно средство. Под това разбирайте транспорт с достатъчно голяма каросерия, която да събере всичките Ви вещи, без да се налага да ги товарите „една върху друга“, за да ги извозите на един курс. Най-важното нещо, на което трябва да обърнете внимание тук е разполагането на вещите в „багажното отделение“. Постарайте се да подредите мебелите и останалата покъщнината, която ще премествате по такъв начин, че да нямат пряк контакт помежду си, който би могъл да се превърне в основна причина за тяхното счупване или повреждане по един или друг начин при най-малкия остър завой. За да осигурите стабилността им по време на превоза може да използвате специални обезопасителни колани или най-обикновени въжета.