Демонтаж и извозване на стари мебели от хамали в София и околностите

Това са две взаимосвързани услуги, които не могат една без друга в случаите, когато става дума за преместване на обзавеждане и личен багаж. Невъзможно е една секция да бъде изнесена и извозена, без да бъде предварително разглобена, нали така? Може да се каже, че демонтажът значително улеснява процеса по изнасяне и извозване на мебелите. В този ред на мисли трябва да се отбележи, че в някои ситуации демонтажът е неизбежен.

Желателно е за демонтаж и извозване на мебели да се доверите на професионалисти. Навярно всеки би могъл да се справи с разглобяването на кухненските шкафове, секции, бюра, маси, гардероби и всякакви други многосъставни мебели, но за тяхното бързо и безопасно извозване си е необходим „майсторлък“. Предварителното разглобяване на мебелите е само една от мерките за безопасност, които се прилагат, за да се гарантира тяхното безпроблемно преместване.

Демонтаж и извозване на мебели

Същинската отговорност се пада върху човека, който ще се нагърби с тяхното извозване. Може би на пръв поглед ви изглежда, че шофьорът просто си „върти волана и дава газ“, но това изобщо не отговаря на истината. Неговите задължения са много. На първо време той трябва да се убеди, че товара е подреден правилно и е подсигурена неговата стабилност. Задължително трябва да се ограничи „свободния ход“ на товара, защото в противен случай положението отзад ще стане „миш-маш“ от мебели, вещи, електроуреди и всички останали неща, които превозвате. Освен това шофьорът трябва да внимава как управлява превозното средство. Ако имате опит в превозването на товари, то вероятно знаете за какво става въпрос, но за любителите-шофьори, които никога не са превозвали товари по-различни от няколко чанти или куфара, то ще обясним, че има определени правила, които трябва да се спазват, за да се елиминират всякакви предпоставки за инциденти на пътя. Например, е препоръчително да се избягват всякакви по-дръзки маневри и изпреварвания с оглед безопасността на товара и на хората, които се намират в превозното средство и останалите участници на пътя.

Освен гореспоменатите препоръки за безопасност, трябва да се отбележи, че е наложително използването на подходящ транспорт за демонтаж и извозване на мебели, а не обикновен бус или камион. Има специализирани превозни средства, които са предназначени именно за извършването на всякакви хамалски или транспортни услуги. Вероятно сте виждали подобни микробусчета, които са снабдени с автоматизирани „капаци“, които се използват за повдигането на по-тежки и неудобни за пренасяне мебели и вещи. Също така разполагат със специални колани, въжета и други обезопасителни пособия, които улесняват и гарантират превозването на товара.

Демонтаж и извозване на мебели в София

Това е само една от причините, поради които трябва да се възползвате от професионалните услуги за демонтаж и извозване на мебели. Като основателна причина може да отбележим още времето и усилията, които ще си спестите с тяхна помощ. Честно казано, ако се заемете сами с това, ще ви коства поне няколко дни, за да съумеете да организирате и извършите всичко. Докато с наемането на хамали, единственото „усилие“, което ще трябва да направите е да се свържете с някоя фирма и да уговорите подробностите. Кажи-речи това ще ви коства не повече от 10 минутки време.

Но най-важното нещо е това, че с наемането на хамали ще сте напълно сигурни, че в нарочения ден и час всичко ще бъде извършено в срок и по желания от Вас начин!